ACL-skader

ACL-skader

5 mai – 2022 Sted: Webinar / Arr: Norsk Manuellterapeutforening

Organizer

Hva har vi lært av 20 års forskning på ACL-skader? – Et dypdykk i skademekanismer og risikofaktorer med hovedfokus på biomekanikk/bevegelsesanalyse  

Senter for idrettsskadeforskning har siden 2000 investert store ressurser på forskning for å forebygge fremre korsbåndskader, men også på å forstå årsakene, dvs skademekanismer og risikofaktorer. I denne forelesningen vil du få en oppdatering på hva vi vet om årsaker til fremre korsbåndskader i ball/lagidretter, og hvordan denne kunnskapen potensielt kan benyttes til å utvikle bedre skadeforebyggingstiltak enn de vi bruker i dag.   Vi vil gjennomgå detaljene i hva vi vet om skademekanismene, basert på analyser av reelle skadesituasjoner, og illustrere detaljene ved hjelp av intuitive 3D-animasjoner. Vi vil videre diskutere evidensen fra eksisterende risikofaktorstudier for førstegangs- og rerupturer, samt gå inn i screening basert på hopp/landing/finter/vendinger og design av forebyggende tiltak.

Nyttige lenker og apper:

 

Webinaret vil bli tatt opp og ligge tilgjengelig i to uker for deltakere. Lenke til opptak distribueres til påmeldte etter at webinaret er ferdig. Det er også mulig å kun se opptaket i etterkant uten å delta på selve webinaret. 

Foreleser: Tron Krosshaug.  Professor, Norges idrettshøgskole (NIH) & Senter for idrettsskadeforskning (OSTRC). Har jobbet på NIH med forskning og undervisning siden 2000 og fullførte doktorgrad i biomekanikk i 2006 på emnet «Videoanalyse av korsbåndskader». Har ledet OSTRCs store prospektive ACL-risikofaktorstudie siden 2007. Tron er også gründer og driver selskapet Muscle Animations AS sammen med sin kollega Oliver Faul. Muscle Animations utvikler banebrytende 3D-animasjoner av styrketreningsøvelser der muskelbruk og biomekaniske analyser blir forklart på en enkel og intuitiv måte. Muscle Animations har laget flere populære apper som er lastet ned av over 100.000 Nordmenn (se lenker nedenfor)   Muscle Animations lager også animasjoner som f.eks beskriver og forklarer mekanismene som belaster og gir skade på fremre korsbånd.

Målgruppe: Manuellterapeuter og fysioterapeuter

Undervisningstimer: 2

Sted: Webinar på Zoom

Pris:

  • Medlem NMF: 400 kr

  • Ikke-medlem NMF: 600 kr

Kurskontakt:  Hans Olav Velle // hansolav@manuellterapi.no

25 november – 2021

Undersøkelse og behandling av ankel

Zoom / Arr: Norsk Manuellterapeutforening
Les mer
26 november – 27 november 2021

Kurs 1 – Diagnostisk ultralyd, muskelskjelett

Fjordveien 1, Høvik / Arr: Manuellterapeutenes Servicekontor
Les mer
1 desember – 2021

Hodepine

Webinar / Arr: Norsk Manuellterapeutforening
Les mer
8 desember – 2021

Manuelle teknikker, teiping og nevrofysiologiske sammenhenger

Webinar / Arr: Norsk Manuellterapeutforening
Les mer
11 januar – 2022

AVLYST: Entrapment-nevropatier

Webinar / Arr: Norsk Manuellterapeutforening
Les mer
19 januar – 2022

Trening under svangerskap

Webinar / Arr: Norsk Manuellterapeutforening
Les mer