Meld deg på muskelskjelettseminar 2019

«Hva kan vi lære av toppidretten» er temaet på neste års tverrfaglige muskel- og skjelettseminar.

Påmeldingen er nå åpnet. Seminaret går av stabelen 7.-10. mars 2019 på nyåpnede Clarion The Hub Hotell i Oslo sentrum. Arrangør er Manuellterapeutenes Servicekontor i samarbeid med Norsk Manuellterapeutforening.

Lenke til seminaret: www.muskelskjelettseminar.no 

De medisinske støtteapparatene i toppidretten har alltid ligget i forkant av den alminnelige utviklingen i helsetjenesten. Muskelskjelettbehandlere som ønsker å være i front, gjør derfor lurt i å se om det er noe å lære av toppidretten. Til seminaret er det samlet et knippe dyktige og engasjerte forelesere fra inn- og utland. De har ulik faglig bakgrunn, og både manuellterapeuter, psykologer, legespesialister og kiropraktorer er representert. Det blir foredrag om dosering, trening og manuelle teknikker – for så vel toppidrettsutøvere, mosjonister og øvrige pasienter. I tillegg vil fagprogrammet inneholde balanserte gjennomganger av den siste kunnskapen innen manipulasjonsbehandling, injeksjonsterapi og smerteforståelse. Det faglige programmet er variert, inkludert foredrag, innlegg, parallelle sesjoner og workshops. Som vanlig blir det sosiale arrangementer der seminardeltakerne kan mingle, spise god mat og hygge seg.

I forkant av det tverrfaglige seminaret avholdes en kollegasamling for manuellterapeuter og manuellterapeutstudenter. Temaet for denne samlingen er «Seks ferdigheter i møtet med den langvarige smertepasient» og kursholder er PhD psykolog Henrik Børsting Jacobsen fra Avdeling for smertebehandling, Oslo universitetssykehus.