For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
– Dårlig journal er en fare for pasientsikkerheten
12. juni 2017
Helsetilsynet.gifTilsynssaker viser at journalføring ofte er mangelfull. – Mangelfull journalføring er en fare for sikkerheten i helse- og omsorgstjenesten, uttaler Statens helsetilsyn.
 

Skrevet av


Av totalt 43 saker Statens helsetilsyn avsluttet i 2016, ble det konkludert med brudd på journalføringsplikten og kravet til journalers innhold i ca. 80 saker.

– Det er bekymringsfullt, da pasientjournaler bidrar til å danne grunnlaget for å gi forsvarlig helsehjelp, skriver helsetilsynet i en artikkel i publikasjonen «Tilsynsmelding 2016».

Blant manglene som påpekes er at fysioterapeuters journaler ofte mangler informasjon om undersøkelser som er utført, funn som er gjort og hvilke vurderinger som ligger til grunn for valg av behandlingsmetode. Det er også utstrakt bruk av forkortelser som er vanskelig å forstå for andre.  

Les hele artikkelen her (klikk på bildet):

artikkel
  
Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt