For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Helfo: Slik sender du refusjonskrav
5. mai 2017
Helfo1.jpgManuellterapeuter skal kreve egenandeler fram til den elektroniske spørretjenesten svarer «ja» eller frikort blir vist.
 

Skrevet av


Frikortordningen for egenandelstak 2 ble automatisert 1. januar 2017. Det betyr at du som er manuellterapeut må rapportere egenandeler elektronisk over linje til Helfo hver 14. dag via Norsk Helsenett.

Det er viktig at du krever inn egenandeler fram til den dagen du får dokumentert at pasienten har fått innvilget frikort. Da får både pasientene og du som manuellterapeut oppfylt rettighetene i frikortordningen på første forsøk. Dersom du sender inn regninger for pasienter som ikke har fått frikort, vil disse bli avvist.

For at pasienten skal få frikortet innen tre uker, må du rapportere egenandeler til Helfo senest 14 dager etter at pasienten har fått behandling. Egenandelene rapporteres automatisk når du sender refusjonskravene dine over Helsenettet til Helfo.

Les mer om innsending av refusjonskrav på Helfos hjemmesider.
Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt