For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
NSAIDs hjelper en av seks ryggpasienter
11. april 2017
DSC_0009.JPGStudie viser at medikamenter som Ibux, Voltaren og Brexidol hjelper mot akutte ryggsmerter i ett av seks tilfeller.
 

Skrevet av


Muskel- og skjelettsykdommer er årsak til om lag en tredjedel av sykefraværet. Ryggsmerter er den vanligste undergruppen av muskel- og skjelettsykdommer, og rammer åtte av ti nordmenn i løpet av livet.

De norske retningslinjene for behandling av korsryggsmerter anbefaler paracetamol som førstevalg når det gjelder medikamentell smertebehandling. NSAIDs («Non-steroidal Anti-Inflammatory Drugs») er annetvalg, blant annet på grunn av bivirkninger som økt risiko for dyspepsi, gastrointestinale blødninger og kardiovaskulære bivirkninger. Ibux, Brexidol og Voltaren, er eksempler på NSAIDs.

En ny australsk systematisk oversiktsartikkel som bygger på 35 RCTer, viser at behandling med NSAIDs har en liten effekt når det gjelder å redusere akutte ryggsmerter. En av seks pasienter merket bedring utover placebo. Sammenslått viser studiene at NSAIDs er effektivt for å dempe smerter, men forskjellen sammenlignet med placebo er ikke klinisk viktig.

Kilde
Gustavo C Machado, Chris G Maher, Paulo H Ferreira, Richard O Day, Marina B Pinheiro, Manuela L Ferreira:
Non-steroidal anti-inflammatory drugs for spinal pain: a systematic review and meta-analysis. Ann Rheum Dis 2017;0:1–10. doi:10.1136/annrheumdis-2016-210597.

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt