For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Lager rimelig ultralydutstyr som er enkel i bruk
31. mars 2017
yay-018164312-digital.jpgNorske gründere og forskere står bak en ny og enklere ultralydteknologi. Løsningen kan bety farvel til tunge og dyre ultralydmaskiner.
 

Skrevet av


En ultralydprobe og en mobilapp, skal gi helsepersonell et billig og enkelt ultralydverktøy. Det vil gjøre teknologien mer tilgjengelig. Å tilby rimeligere og enklere ultralyd for et bredt spekter av helsepersonell, er et langsiktig mål for gründerbedriften Biim Ultrasound AS i Narvik. Men først retter de seg mot det amerikanske helsemarkedet:

- I et helsesystem som er forsikringsbasert, er det kanskje et ekstra behov for å sikre at det ikke skjer feil eller blir infeksjoner når man setter inn kanyler i en pasient, sier Michelle Opshaug, markedsansvarlig i Narviksbedriften til nettstedet Gemini.no.

– I dag settes disse kanylene inn av spesialtrente sykepleiere. De amerikanske forsikringsselskapene har nå drevet fram et krav om at det skal brukes ultralyd som veileder under prosedyren. Årsaken er at det minimerer feilstikk og minimerer sjansen for fordyrende komplikasjoner eller i verste fall fatale utfall. Derfor har vi utviklet en ultralydløsning spesielt rettet mot dette i første omgang, sier Opshaug. Teknologien skal snart til godkjenning hos amerikanske helsemyndigheter.

Tett samarbeid med klinikere og forskningsmiljø

Nå har gründerne av Biim Ultrasound søkt bistand til videreutvikling hos forskningsmiljøet i Trondheim. SINTEF, NTNU og universitetsklinikken ved St. Olav i Trondheim har nemlig markert seg som pionerer innen ultralydassistert behandling i en årrekke. Teknologien har blant annet gjort en rekke kirurgiske inngrep langt tryggere og gitt økt overlevelse hos mange pasientgrupper, ikke minst innen nevrokirurgi.

Les mer om prosjektet her …
Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt