For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Fysioterapi etter ankelforstuing?
30. mars 2017
yay-12157880-digital.jpgKanadisk studie trekker i tvil effekten av fysioterapi etter forstuinger i ankelen.
 

Skrevet av


I en ny studie gjengitt i BMJ ble over 500 pasienter med lett grad 1 og 2 ankelforstuing og lett skade randomisert til standardbehandling med og uten tillegg av veiledet fysioterapi. Pasientene ble fulgt i seks måneder. Etter tre og seks måneder var det ingen forskjell mellom gruppene målt ved klinisk undersøkelse og i henhold til et skåringsinstrument (foot and ankle outcome score – FAOS).

Dette er den hittil største randomiserte, kontrollerte studien der man undersøker effekten av fysioterapi etter ankelforstuing.

– Studien viser at mange pasienter med ankelforstuinger kan behandles uten henvisning til fysioterapi, sier Martine Enger, ph.d.-student og overlege ved Oslo skadelegevakt, Oslo universitetssykehus til Tidsskriftet Den Norske Legeforening. Hun understreker at studien bare omfatter lettere forstuinger, der ankelleddet er mekanisk stabilt eller kun litt løst.

– Det er flere forhold som kan begrense relevansen for norske forhold, sier Enger. Hun fremhever også at det studien i liten grad redegjøres for hva slags fysioterapi som ble gitt eller hvor mange som fikk balansetrening. - – Det er behov for studier der man undersøker om andre behandlingsopplegg, inkludert fysioterapi, kan gi bedre resultat for undergrupper av pasienter, påpeker hun.

Les hele undersøkelsen her…
Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt